18.5.2010

Oikeisto-suomi-sanakirja

Pitänyt huvikseen värkätä jo aiemmin tällaista. (Huvikseen, niin, vaikka asia onkin vakava. Tai ei sen vakavampi, kuin maan koko poliittisen ilmaston ja yhteiskunnallisen keskustelun hallinta typerillä latteuksilla.) Jatkoa seuraa. Fraasiehdotuksia käännettäväksi otetaan myös vastaan.

---

Arvostamme kaikkea työtä.
= Arvostamme, että joku tekee sitä halvalla. Mieluummin ilmaiseksi.

Kaikella työllä on tarkoitus.
= Kyllä niistäkin duuneista joku fyrkat käärii, mistä ei duunarille mitään käteen jääkään. Kuten niistäkin, jotka vahingoittavat ympäristöä, yhteiskuntaa ja ihmisiä.

Kannatamme mahdollisuuksien tasa-arvoa. = On ihan reilua, että maratonin voittaa se tyyppi, joka lähtee liikkeelle kilometriä ennen maaliviivaa.

Kateellisten panettelua. = Sulla mikään nälkä oo, oot vaan kateellinen.

Luokkaristiriidoista puhuminen on vanhanaikaista. = Kaikilla on kaikki ihan yhtä hyvin ja jos ei ole, niin oma moka.

maahanmuutto *liitä termi mihin tahansa yhteyteen* = Aika vekkuli tuo Soini, kyllä sen peppua kannattaa tässä vaiheessa jo vähän lipaistakin. Eipä ainakaan liity yhtään minkään maan työläiset yhteen.

Meillä täällä Suomessa on kaikki ihan hyvin.
= Mulla ja mun kavereilla ainakin on kaikki ihan hyvin.

Olemme kaikki työläisiä. = Pörssikeinottelu ja kaikki rahan nyhtäminen rehellisen työläisen selkänahasta on työtä siinä missä rehellinen työkin.

perustulo = Se vaarallinen juttu, joka kyllin suurena estää mm. listan ensimmäisen kohdan toteutumisen. Ja monet muut hyvät kusetukset.

sotiemme veteraanit = Mitä nää nyt taas olikaan, no niidenkin nimissä saa ihan hyvät fyrkat käärittyä.

Suomen kilpailukyvystä on pidettävä huoli.
= Jos ette tee töitä yhtä halvalla ja yhtä paskoissa olosuhteissa kuin kiinalaiset, niin me mennään Kiinaan. Mennään me kyllä muutenkin.

suomalaisten yritysten yhteiskuntavastuu = Ei sitä oikeasti ole sen enempää kuin muillakaan, mut kunhan keksittiin tämmöinen joutsenlipputermi.

Työn tekemisen pitää aina olla kannattavaa. = Nuole mun kenkii, saat keksin. Ehkä.

vasemmisto = Stalin

Vastakkainasettelujen aika on ohi.
= Äänestä sitä tyyppiä, joka kusee sua silmään.

vastuullinen markkinatalous = Nääks sää sellasta jossain? No em määkään, mut kuulostaa hyvältä enkä keksiny parempaakaan peitetermiä tälle riistohommalle.

2 kommenttia:

Cinnamonhusky kirjoitti...

Hajoilin aika rankasti, ehdottomasti paras oli "vasemmisto = Stalin." :'DD

Janzoi kirjoitti...

Vasemmisto on aika vahvoilla monella alueella, ainoastaan maahanmuuttopolitiikassa kallistun oikealle.

Tietenkään en puhu nyt kaikesta maahanmuutosta, vaan siitä, jota pelätty Halla-ahokin parjaa ja näkisin asian jopa niin, että tämä nykyinen malli ei ole oikeudenmukainen ketään kohtaan ja lopulta kärsii kaikki osapuolet, nämä ongelmia aiheuttavat maahanmuuttajat kuin sitten muut maahanmuuttajat ja suomalaisetkin.

Keskeisin ongelma lienee kunnollinen kotouttaminen.

Tässä nyt en perustellut mitenkään kantaani, mutta jos vaikka blogin ylläpitäjä haluaa lähteä asialliseen väittelyyn asian tiimoilta, niin olen siihen valmis. Kenties itse joudun myöntämään, että olen erehtynyt tämän asian suhteen.