8.7.2010

Räsäsen sammakot

Päivi Räsänen herätti pienimuotoisen kohun päästellessään sammakoita blogissaan. Tällä kertaa Pride-kulkuetta vastaan tehtyä iskua käsitellessään.

Suurimmaksi osaksi kirjoitus on ihan tolkullinen. Isku tuomitaan, mielenosoitusvapautta puolustetaan ja niin päin pois. Mutta sitten: "Voiko Pride-kulkuetta vastaan tehdyn typerän hyökkäyksen tulkita myös vastareaktioksi poliittisen eliitin voimakkaalle arvoliberalistiselle kehitykselle?" FAIL. Joskus tyyppien omat poliittiset tarkoitusperät paistavat niin kirkkaasti läpi, että silmiin sattuu.

Nähdäkseni on aika vastuutonta eturivin poliitikolta (eikö hän muuten itse ole osa parjaamaansa poliittista eliittiä?) ensin pestä omat kätensä asiasta tuomitsemalla isku, mutta sitten kuitenkin hykerrellä tyytyväisenä, kun joku on tehnyt likaisen työn ja hyökännyt noita ikäviä arvoliberaaleja vastaan ihan konkreettisesti. Väkivallan syyksi esitetään siis kuitenkin mielipiteen ilmaisun vapaus ja eritoten vapaa mielipideilmasto. Samalla logiikalla kirkonpolttojen syy on arvokonservatismi kirkon piirissä.

Toinen erikoinen pointti kirjoituksessa on, että Räsänen esittää huolestuneisuutensa nuorten natseilusta, mutta toteaa sen johtuvan vaikenemisen politiikasta maahanmuuttokeskustelussa. Nyt ollaan jo hommalaisten vesillä, kun hoetaan, että "maahanmuutosta on voitava keskustella"... Vaatii melkoisesti mielikuvitusta yhdistää joidenkin pikkujätkien idioottimainen tempaus homomarssia vastaan maahanmuuttopolitiikkaan. Mediassa on toki jauhettu natsisympatioista (mikä nyt ei järin suuri yllätys ollut), mutta kyllä tässä vaihteeksi aika härskin populistisia yhteyksiä väännetään asioiden välille.

Eikä siinä, kyllä mä ymmärrän Räsäsen intressit puolueensa puheenjohtajana. Mutta ymmärtääkö Räsänen, ketä ja mitä hän tällaisilla höpöhöpölausunnoilla tukee? Pahoin pelkään, että ymmärtää.

P.S. Onko siirtolaiskeskustelun muuten joku kieltänyt jossain? Etenkin siirtolaiset itse ovat halunneet lisää keskustelua, viimeisimpänä esimerkiksi perustamalla siirtolaisparlamentin. (Todettakoon heti, ettei kyseisen siirtolaisparlamentin tarkoitus ole hyökätä jo olemassaolevaa parlamentaarista järjestelmäämme vastaan sen koommin kuin "kriitikkojen" koteihinkaan.)

P.S.2. Olin itsekin mukana Pride-kulkueessa - tosin en saanut kyynelkaasusta, hädin tuskin huomasin tapahtunutta. Mietiskelin marssilla, että ihan kiva meininki, mutta eipä tällä taida enää hirveästi virkaa nykypäivän Suomessa olla, mutta hyvä kun on kivaa. Niinkin näköjään käy, että meikäläinen erehtyy. Rasti seinään!

P.S.3: Onhan se ihan vitun kovien jätkien touhua suihkutella kyynelkaasua ihmisoikeuskulkueeseen, jossa on mukana pikkulapsia.

Ei kommentteja: