16.8.2010

"Sanonpa vaan ja kysyn myös"

Tunnustan. En ole ikinä kirjoittanut yhtään yleisönosastokirjoitusta, vaikka erilaiset kannanotot kuulunevat jokaisen yhteiskunta-aktiivin peruspakkiin. Toki minullakin olisi ollut monta hyvää syytä yleisönosastokirjoittaa. Nyt päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja oikaista vuosien laiskuuden kirjoittamalla saman tien useammankin kansalaisjournalistisen tuotoksen.

---

"Naapuri! Lopeta se hyväntuoksuisten ruokien tekeminen tai tarjoa koko talolle. Eihän täällä ketään enää huvita lämmittää purkkihernekeittoa ja mitä meidänkin opiskelijarappu sitten syö, kysyn vaan!? T. Nimim. Liian hyväntuoksuisia ruokia tekevät naapurit saatava vastuuseen"

"Nyt kun syksy taas tulee, ei kukaan enää jaksa puhua koirankakakasta. Koska omassa elämässäni ei ole koirankakkapökälettä suurempia ongelmia niin ehdottaisinkin, että keskustelisimme kakasta myös näin syksyisin. T. Nimim. Urat ne ovat minunkin kenkieni pohjassa"

"Sinä nuori, joka olit Elintarvikekaupassa mätäkuun kuudes päivä viittä vaille viis ja kohta vainaa! Ostokset (arvatenkin viinaa, tupakkaa ja muita myrkkyjä!) tehtyäsi et suinkaan poistunut kotiisi, vaan jäit istumaan tuulikaappiin JA SEN JÄLKEEN vielä kaupan pihalle seisoskelemaan! Pihalle myös sylkäisit ja siitä tuli minulle paha mieli. Ei pidä nuoren ihmisen noin lorvia ja seisoskella ja ihmisiä vihastuttaa. T. Nimim. Limainen iljettävä nuoriso pilaa koko maailman"

"Ei ollut kaksisataa vuotta sitten lakko-oikeutta ja työaikalainsäädäntöä ja muita kommunistien keksintöjä. Liian pitkälle on menty tässä työläisten nöyristelyssä. Mielestäni ihan turha on ruikuttaa kesken työpäivän että pitäisi muka kusellekin päästä kun eihän siitä kukaan hullu maksa että sinä kusella käyt. Näin ei saada uutta Nokiaa Kiinaan. T. Nimim. Suomi nousuun vaipat housuun"

"Olipa 'mukava' taas tulla käymään synnyinseudullani Syrjälänkorvessa kun sinnekin on viety tietokoneet, kännykät, autot, faksit, sähköposti, höyryposti ja muut nykyajan vempeleet. Missä aito wanhanajan maaseutu, missä aidot wanhanajan maalaispuvut, missä lato, latotanssit ja Tauno Palo? Typerät maalaiset haluavat sitä paitsi myös ostaa ruokaa kaupasta. T. Nimim. Kenen on vastuu?"

"Ei nämä nykyajan nuoret enää kunnioita mitään ja pullamössöä vain syövät vaikka sitä on kyllä syöty viimeksi 70-luvulla. Ja minä sanon jotta pitäisi olla koulussa ainakin sata tuntia pesäpalloa viikossa ja siellä takoa nuorten päihin sen ainoan yhtään järkevän nuorisolaulun sanoin ja vähän sillä mailalla Herran ja herrojen pelkoa että Beat on the brat with a baseball bat vaan! Ja hiihtoa myös lisää että kaikki vapaata kasvatusta kannattavat opettajat osaisivat edes suksia sieltä koulusta vittuun! T. Nimim. Näin mukavaksi minutkin hakattiin"

"Minun elämässäni kaikki on mennyt pieleen ja kaikkeen on syynä somali. Samaten kaikkeen mikä on Suomessa vikana on syynä somali. Etenkin siihen etten saa naista ja minulla on siksi paha mieli ja huutelisin niille jos uskaltaisin. Naisille ja somaleille molemmille. Suomen naiset voisi kanssa lähettää pois ja tuoda jonkun toisen maan naiset tilalle kun nämä suomalaiset ovat liian tasa-arvoisia ja muutenkin pilalla. Eivät Sotiemme Veteraanit taistelleet minkään tasa-arvon puolesta vaan siksi että idiootit kuten minä olisivat yhä perheen päitä ja saisivat hakata kaikki. T. Nimim. Koti, uskonto, isäm maa"

"Miehet naiset exät nyxät ja en minä ainakaan. T. Nimim. Kaikkitietävä kyynikko"

"Täälläkin Perähikiällä on huomattu ilmiö, että keski-ikäisiä ei kiinosta kuin pään sekoittaminen ja kaikenlanen irstailu. Tuolla ne pörräävät pitkin kyliä ja tekevät mitä sattuu. Missä ovat vanhemmat silloin, kysyn vaan? T. Nimim. Vastuullinen vanhempi 76 v."

"Kyllä minua kauhistuttaa nämä kaikki nykyajan ihmisten turmiolliset vaatimukset muka ihmisoikeuksista. Mitä siitäkin tulisi jos kaikki ihmiset saisivat tehdä mitä haluaisivat ja elää kenen kanssa haluaisivat? Se olisi hirveä maailma! T. Nimim. Sodoma ja Gomorra"

---

Kirjoituksista suoranaisesti vain ensimmäinen pohjautuu omaan elämääni, mutta sitäkin katkerammin. Nyt yleisönosastokirjoittajaurani ansiokkaasti avanneena voin todeta, että johan helpotti. Kokemus oli kaunis, vaikka jälki rumaa - kuten on elämässä monen muunkin asian laita.

Ei kommentteja: