28.4.2011

Pelkurit

Pelkurilla on kaikkein vähiten syytä pelätä. Hän on usein sekä fyysisesti että taloudellisesti vahvoilla ja törmääkin "uhkiin" lähinnä internetin keskustelupalstoilla, muiden pelkurien irvokkaasti kuvailemina. Mässyn, mässyn.

Pelkurin todellisuudessa tämä maailma on vaarallinen paikka: on hänestä nuorempaa väestöä, vääräuskoisia, epäsuomalaisia ja jopa noita saatanasta seuraavia, itsenäisiä naisia. Heidän vuokseen on pelkurilla henki helpossa. Tai näin hän ainakin itse vakaasti uskoo.

Pelkuri nyyhkii nokka pystyssä, kuinka ei kohta uskalla kadullakaan kävellä, kun nuo epäihmiset alati häntä vaanivat. Tosin pelkuri nyt harvemmin kävelee kadulla muutenkaan, koska hänen mielestään kadut ovat sitä varten, että niitä pitkin kävellään kauppaan ja kaupasta pois. Siis jos sinne kauppaan ei pääse autolla.

Yhtä kaikki, siellä ei saatana saa lampsia yhtä ainoaa hippiä, denaa, teiniä, mamua tai köyhää. Eikä oikeastaan yhtään ketään muutakaan. Paitsi kauppaan ja takaisin kiiruhtavia pelkureita. Kaikki muut uhkaavat väsymättä pelkurin henkeä ja terveyttä.

Siksipä pelkuri vaatii, että kaikki paitsi pelkurit pitää "yleisen edun" (termi, jota pelkuri käyttää synonyyminä täysin epärationaaliselle pelolleen) nimissä hävittää näkyvistä. Lennättää jonnekin, teljetä jonnekin tai typistää hänen kopiokseen. Laittaa ruotuun. Kieltää. Tämä ihan vain siksi, että pelkuri on ihmisen malli ja ihmisen malli on jumalan kuva ja apua ne jyrää meittin.

Ei uskalla enää kadulla kävellä.

Saatanan pullamössöaikuiset.

Minulla on teille kysymys. Jos tällaisen huruakan ei ole kertaakaan värikkäässä elämässään tarvinnut pelätä ketään muuta kuin pelkuria: mitä helvettiä Te oikein pelkäätte?

Kirjoitettaessa soi: Popeda - Jätäntäntähän

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huojentavaa suomennosta tämä, omille sekalaisille ajatustyngille. Jukuripäisyys sieppaa välillä ihan hirmusesti.

Pelkuri on semmonen samallainen raukka kun Monni-kissa (joka tarvii ne Pilli ja Pulla -nuolijat): Sen perustarve on mageilla ja saada aplodeja ja se on se pääkiusaaja. -On vaan pakko räkiä ja potkia v---u.

Halla-ahon hovissa kulkee huvittuneita saapastelijoita typsyineen, se hovi taputtaa käsiä kun H osaa tilastoja ja numeroita. (H on siis muuten akateeminen, eli varmana se tietää).

Emilia Kukkala kirjoitti...

Joo. Jo H-A:n käyttämästä kielestä käy ilmi, mikä se todellinen liikkeellepanija ja vaikutin siellä akateemisen viisasteluimagon takana on, ja se ei ole halu tehdä parempaa maailmaa. Se on viha ihmisiä kohtaan, ja sitä minä en ymmärrä. Viha itsestään tavalla tai toisella poikkeavaa ja heikommassa asemassa olevaa ihmistä kohtaan. Voihan sen vaikka numeroiksikin naamioida, joskaan ne eivät kestä lähempää tarkastelua, koska ovat tuulesta temmattuja.