10.12.2011

Mitä jos juhlittaisiin rauhaa

Kolumnini Kansan Uutisten Viikkolehdessä

2 kommenttia:

Keiju kirjoitti...

Jälleen aivan tajuttoman, käsittämättömän, hirvittävän, uskomattoman, hämmästyttävän, kummastuttavan, ihmetyttävän, hitonmoisen ja suunnattoman LOISTAVA kirjoitus!

Janne Kuusinen kirjoitti...

Fuck yeah!

Takavuosina käväisin pari kertaa Oulunkylän kuntoutuskeskuksessa soittamassa haitaria veteraaneille. Ne olivat ihan pirun surullisia keikkoja. Sotimaan joutuminen on tarpeeksi karmea kirous sinänsä. Mutta kauhistuttavampaa ja etovampaa on se, että ne ihmisparat pakotetaan olemaan kasvotusten sodan ja militantin tuntematonmannerheim -pokkuroinnin kanssa loppuikänsä. Minne ikinä he menevätkään, niin se on sitä sotamuisteloiden tivaamista ja väsyttävää, säälinsekaista kiittelyä. Veteraanien hoitajatkin olivat semmoisia hiton mentaalilottia koko ajan. Okei, kansa taisteli - onko miesten ihan pakko kertoa kaikki koko ajan? Miksi olemme pausettaneet nämä ihmiset vuoteen 1945? Olisitte antaneet näiden ihmisten elää nämä kaikki äskettäiset hyvinvoinnin vuosikymmenet.

Vastaava jenkkiesimerkki tuli myös ihan äskettäin jossain roskalehdessä vastaan. Pearl Harbor -veteraanin päässä oli Pearl Harbor -lippalakki. Hei, se on ollut Pearl Harborissa, laitetaan sen päähän Pearl Harbor -lippis, jottei se vahingossakaan unohda ja aloittaisi omaa elämää! Kaippa patulla on myös koko selän levyinen Pearl Harbor -tatska.

Sodissa kaikki kuolevat. Henkiinjääneen veteraanin kuolema on pisin.