31.1.2013

Shocking news: Natsit löysivät kirjastoon

En taida välttyä kirjoittamasta jotain Jyväskylän 30.1.2013 tapahtumista, vaikka julkisen keskustelun paikallaan junnaaminen ja suuren osan keskustelijoita sinisilmäisyys tympivät. Päivä oli muuten sama, jona Hitler nousi valtaan 80 vuotta sitten. Eräs sen kokenut varoitteli sopivasti unohtamasta historiaa ja myötäilemästä äärioikeistoa.

Tilanne on siis tämä: Suomessa ei saa julkaista tällaista kirjaa eikä puhua siitä ilman väkivallan uhkaa.

Se on jo sinänsä perseestä. Mutta se vasta onkin, että johtavat poliitikot, osa mediasta ja poliisi vähättelevät tapahtunutta.

Ilta-Sanomat kutsuu hyökkäystä joukkotappeluksi ja suorastaan keskustelutilaisuuden aiheuttamaksi. Erikoinen tulkinta. Ylellä sentään joku uskalsi jo kirjoittaa terrorista.

No entäs vanha kunnon ministeri Stubb, Alexander. Hän ei suinkaan tuomitse iskua ja hyökkäystä sananvapautta vastaan, vaan osoittaa täydellistä tilannetajun puutetta kyselemällä Twitterissä, että mikä on äärioikeiston ja -vasemmiston ero. Euroopan äärioikeiston nousukin tuntuu menneen kokonaan ohitse. Anteeksi, mutta mitä vittua?

Miksi meillä on 1. tuossa asemassa henkilö, jonka historian, filosofian, aate- ja oppihistorian tuntemus ja muu ymmärrys on tätä luokkaa, 2. kaveri ei ymmärrä kaikessa hiljaisuudessa paikata tiedollisia puutteitaan 3. ja ehkä tieteellisemmistä lähteistä kuin Twitteristä, 4. vaan vähättelee tapahtunutta väkivaltaa ja sen poliittista luonnetta asettuen natsien puolelle? Onnea valitsemallenne tielle! Toivottavasti viihdytte seurassa.

Suomessahan vasemmisto tosiaan tavan takaa hyökkäilee puukkojen kanssa kirjastoon ja kaasuttelee ihmisoikeuskulkueita. Ei niin mitään eroa.

Tasapuolisuuden nimissä vaadin tapahtuneesta tilille myös äärikeskustaa!

Ihan oikeasti, "toi toinen oikeisto onkin vasemmisto" -retoriikka toimi (ja hyvin toimikin) 30-luvulla, mutta että yhäkin, Suomessa vuonna 2013? Muistetaanpa sekin, että natsien lisäksi myös friedmanilainen oikeisto on äärioikeistoa - ja se on totta vie murhannut ja kiduttanut, toki vain vuoksi vapauden...

Puistattavaa todeta, ettei suomalainen salonkikelpo oikeisto kiirehdi tuomitsemaan kyseistä toimintaa ja erottautumaan siitä, vaan vähättelee ja suorastaan puolustelee tapahtunutta. Historia toistaa itseään.

Yksi ministeri komppailee natseja, toinen - sisäministeri Päivi Räsänen - vaikenee. Persujen vpj neuvoo natseja, kuinka seuraavalla kerralla päästä sisälle asti. Väkivaltaisen äärioikeiston nousu on taidettu jättää yksin korkeampiin käsiin.

Kuin sokerina pohjalla ovat kuulemma taas jotkut kahden pennin natsien perseennuolijafilosofit ehtineet esitellä älynlahjojaan "suvaitsemattomuuden suvaitsemis" -tematiikan tiimoilta. Kirjoitin tästä huikean kinkkisestä ja veitsenterävää päättelykykyä vaativasta loogisesta (varmaan korkeamman tason sellaisesta) ongelmasta perusteellisemman blogauksen puolisen vuotta sitten, se riittäköön tältä erää. Todettava on, ettei voi kauhalla vaatia edelleenkään.

Ai niin ja hommakerholaiset ihmettelevät, miksi keskustelutilaisuudessa oli järjestyksenvalvojia. Niin miksiköhän, kysyy Kaasuputki-blogi. Noin muuten meininki on kuulemma ihan sitä taattua foliohattuista marttyyri-itkukamaa. En ole itse käynyt katsomassa, koska silmiin sattuu.

Mitäs vielä. Väkivalta yllätti poliisit vähän kuin talvi yllätti autoilijat. Aina ne yllättävätkin, pahuksen talvi ja pahuksen natsit! Onneksi poliisiylijohtaja Paaterolla on valmiina terävä analyysi: "tilanteita sattuu".

Keskitytään vaan jaagaamaan hippejä jatkossakin. Kansanedustajista sentään Anna Kontula lähetti terveiset myös Supolle. Että tuloksekasta toimintaa näyttää olevan. Eikä ihme, jos Supolle "natsit hyökkäävät rauhalliseen keskustelutilaisuuteen kirjastoon ja puukottavat ihmisiä" = "ääriliikkeet ottavat yhteen".

Lopuksi: helvetin isoa kättä järkkäreille, jotka estivät pahempaa tapahtumasta. Toivottavasti tapahtunut ei pelota ketään pois tilaisuuksista, vaan päin vastoin rohkaisee näyttämään, ettei pelottelu tuota tulosta. Olisi iso virhe antaa periksi tässä vaiheessa.

Np. Dead Kennedys - Nazi Punks Fuck Off

PS. Jos löydätte paljon puhutun suomalaisen äärivasemmiston, kertokaa minullekin. Olisi mukava tutustua.

Ei kommentteja: